Wyjazd Octavką za granicę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nokius
    Rider
    • 2010
    • 498

Witajcie,
    opiszę Wam swój problem i liczę na cenne rady Chodzi o przełącznik opuszczania szyb przednich.
    Któregoś razu nie zamknąłem drzwi w aucie i zaczął padać deszcz i zalał mi przełącznik sterowania szyb (w drzwiach kierowcy) - szyby niby działały ale krótko po tym coś zaczęło mi "pikać" pod schowkiem pasażera - tak mi się wydaje ale chodzi o to że generalnie po stronie pasażera było jakieś "pikanie"(jakby przekaźnik), postanowiłem odłączyć ten przełącznik od zasilania i wypiąłem kostkę, pomyślałem że to wina zalanego przełącznika, w tym tygodniu kupiłem na allegro (http://allegro.pl/golf-v-touran-octa...404802554.html) taki sam przełącznik ale po podłączeniu przełącznik nie podświetla się i jedyna jego reakcja następuje po próbie podniesienia szyby kierowcy innych reakcji BRAK.
    Pomóżcie czy to wina przełącznika czy coś z elektryką się powaliło? macie jakiś schemat bezpieczników do OII??
    Z góry dzięki za pomocne rady...
    O3
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
    O2
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454
  • p690
    Ambiente
    • 2008
    • 216

Załóżmy że moje "cacko" psuje się w trakcie wyjazdu do Chorwacji.
    Autko jest jeszcze na gwarancji.
    Jak wygląda naprawa gwarancyjna poza granicami ?

Pozdrawiam,
    p690

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Z tego co wiem, to płacisz sam a potem w RP rozliczasz to z SAP.

Ale łapy się uciąć nie dam.

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

loyd, masz połowicznie rację. Bo można się spotkać z taką sytuacją, ale też bywa, że załatwiają wszystko bezgotówkowo.
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

p690, Po pierwsze zgłaszasz to na Skoda Assistance i tam dostajesz wytyczne co i jak.
          Ogólnie naprawy gwarancyjne są bezgotówkowe. Sposób rozliczenia to nie Twoja broszka tylko gwaranta.
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• p690
            Ambiente
            • 2008
            • 216

Dzięki Panowie,

Oficjalne stanowisko ASO.
            Gwarancja jest Europejska i jest honorowana na terenie całej europy (wszystkie naprawy gwarancyjne bezpłatne). Drobne wyjątki to min. Rumunia i Bułgaria gdzie Szkodniki objete są gwarancją roczną. Więc jeżeli ja pojadę moją 18 miesięczną Niunią do Rumuni tam się zepsuje to naprawa będzie płatna bo wg nich samochód nie jest już na gwarancji ale.. biorę faktury wracam do Polski i turaj Skoda wypłaca cała kwotę za faktury poniewać w dalszym ciągu jest on na gwarancji.

Komentarz

• filipT
              Rider
              • 2010
              • 554

nie obejrzałem matriału bo mi nie działa ale tytuł wskazuje że moze być powiązany z twoimi wątpliwościami
              Mój Szkodnik

Komentarz

• Hidd3n
                Drive
                • 2010
                • 45

Ponizej temat, który był poruszony na forum.

Pozdrawiam

Komentarz

• robert70
                  Rider
                  • 2008
                  • 499

w zeszłym roku padł mi czujnik hamulca /czy coś takiego/ podjechałem do serwisu w Zadarze gość pogrzebał w kompie /najpierw wziął książkę gwarancyjną/ potem coś porobił i grało jak dostawałem ichnią fakturę do podpisania to moje nazwisko już na niej było a danych mu nie podawałem. Tak że nie masz się co martwić tylko śmigaj. Pozdrawiam
                  O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• p690
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 216

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Pozdrawiam,
                    p690

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14891
                      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez p690
                      Załóżmy że moje "cacko" psuje się w trakcie wyjazdu do Chorwacji.
                      byłem w serwisie w Cro (podłączali kompa) i płaciłem sam, ale to było po gwarancji i autko było sprawne - jechało, nie wymagało holowania assistance.

Wg. mnie jak na gwarancji, musisz udać się do ichniego ASO, to masz prawo korzystać ze swojej gwarancji SAP - gwarancja chyba obejmuje EU. Jak autko szwankuje, ale jedzie, to Ty musisz podjechać do najbliższego ASO. Najlepiej (o ironio) jak stanie i zdechnie - wtedy zgłaszasz do assistance i niech oni się martwią. (tak na marginesie - w 5 minut po moim telefonie dali mi wykaz - sami oddzwonili - najbliższych 2 ASO w Rijece).

Zamieszczone przez kecaj
                      zgłaszasz to na Skoda Assistance i tam dostajesz wytyczne co i jak.
                      najlepiej tak

Zamieszczone przez loyd
                      to płacisz sam a potem w RP rozliczasz to z SAP
                      jest coś takiego, ale to chyba jeśli musisz dokonać drobnego usprawnienia po wypadku, żeby w ogóle jechać - i jest chyba jakiś limit kwotowy, którego nie możesz przekroczyć.

Do Cro jedź (sam śmigałem 3 lata po rząd - właśnie wróciłem z okolic Zadaru), a jak coś ( na psa urok) się zdarzy - dzwoń do assistance i niech prowadzą za rękę.
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• fan
                        Elegance
                        • 2009
                        • 760

Nie wiem,jak jest w skodzie bo nie doczytalem,ale z praktyki wiem,ze trzeba dokladnie czytac jak jest w umowie.Majac na gwarancji auto firmy X,ktore nie daj Boze by sie zepsulo gdzies w innym kraju musialbym doplacic roznice w cenie roboczogodziny miedzy PL a krajem gdzie sie autko popsulo(oczywiscie jesli by bylo drozej).p.s.Na szczescie nic takiego sie nie stalo.Jak sie o tym dowiedzialem to strasznie sie wkurzylem i zadzwonilem z pytaniem:"czy jak roboczogodzina bedzie tansza to czy zwroca mi roznice?",wiadomo jaka byla odpowiedz.
                        Respect All,Fear No One!

Komentarz

Pracuję...